Wednesday, November 13, 2013

Semester Break xD


Hey readers. Sekarang ni aku tengah berlagak seperti aku lah bos didalam dunia ni. Ha ha ha. Aku sendiri tak yakin panjang ke pendek untuk entri aku kali ni. Yang sepastinya ada benda aku nak story kat sini. Actually, aku tengah bosan . Bayangkanlah kan Dan seminggu aku balik Penang ni . And what i got is 'Wahh, nothing to do ah?' Shit yahh ? Hey? Who's care? Yala, masa dekat kolej tak sedor diri. Merata alam ha dipijak. Balik Penang time untuk rest lah. Kononnya rest. Tapi memang rest la. Hidup aku boleh dikatakan hanya bergaul dengan Handphone, PC, TV. And when i got too bored. I see my bantal busuk. Then i pun got sleepy. Wahh too sweet to be forgotten. *Lari tajuk* Sebenarnya bukan cerita kisah hidup aku kat Penang pun yang aku nak ceritakan disini ye anak anak. Aku nak cerita pasal cuti semester. Ya, cuti semester lah yang dinanti nantikan oleh semua warga student. Wah muka bangga* Sebagai bergelar siswi. Takdalah siswi sangat. Ha ha ha. Aku dah pun melepasi tahun Super Junior aku. He he he. Siapa yang bodoh je akan cakap aku minat korea. Yala dah lepas semester 1 ni takda la rasa junior sangat. Sebab bawah kita ada lagi junior. Wakaka. Best best. Lepasni takpayah dah buat muka nerd. Bodoh and else. Bila dah habis sem 1 ni bermakna gua dah lepas final exam bhai. Seriuslly, ketor dia sebijik sejibek macam SPM. Aku ingat perasaan ketor masa SPM dulu dah lama hilang. Rupanya muncul kembali. Tambahan pula dengan masa ketar nak check result tu. Even thought check tu hanya dalam online. Serius mulut ni tak habes selawat. Ha masa tu kalau mak aku tengok mesti dapat award 'anak musimah sejati' he he he. Setelah check. Alhamdullilah sangat memuaskan. Kira ok la dengan apa yang aku usahakan selama ni. And bila dapat result tu mula terfikir "Kalau aku usaha lagi, mesti dapat yang double triple lagi gempak" Ha itulah, dah menjadi kebiasaan dah budak budak melayu. Bila dah dapat result baru fikir menyesal. Eh aku tak menyesal. Cuma berfikiran kalau aku buat lagi baik. Hihihi. 

Dah habis borak pasal result. Alhamdullilah family semua puas hati dengan result aku. InsyaAllah untuk sem depan aku akan usahakan yang jauh lebih baik. Semoga impian aku yang nak sambung hingga ke Degree tu menjadi kenyataan dan bukan angan angan. Amin amin. Untuk pengetahuan semua, sebenornye aku punya cuti semester dah lama. Kalau ikutkan masa raya haji straight hingga ke 24/11 panjangnya cuti sem aku. Tapi disebabkan kolej nak mantapkan lagi studentnya dibuatnya Skills Program (SP) ni. Sebagai student yang menuntut SP ni aku sendiri tak faham apa yang cuba disampaikan dalam SP ni. Ok lupakan.  Nak kongsi sikit la pengalaman sepanjang menuntut kolej ni. Kehidupan yang jauh bezanya dengan sekolah. Macam macam aku dapat. Pahit manis. Kengkawan dia macam mana. Gaduh baik gaduh baik. Biasalah karma kan semua tu. Nak taknak kena la terima.Kesimpulan yang aku dapat, aku pun dah makin besar rupanya. Yang nampak kecik aku hanya dalam keluarga yang dikatakan aku adik bongsu. Tapi bila dekat luar aku sorang. Hidup aku kena berdikari. Dah nak masuk sem 2 bermakna dah nak dekat umur aku dengan 19tahun. Sepatutnya perangai dengan permikiran kena jauh kedepan. Biarlah perangai kebudakkan kita tu hanya yang rapat je tau macam mana buroknya perangai kita. He he he. Dah kata kalau kau baru kenal takkan nak tunjuk perangai tenuk kau tu. Ye dok? Pikir la komer semua dah besor. Aku doakan family, kawan kawan rapat, kawan kawan, yang membenci aku supaya hampa bahagia dan berjaya dunia akhirat hampa. Doakan jugak untuk perjalanan hidup aku lepasni. Aku nak buat mak abah bangga dengan aku. Hihi. Anak Pak Hashim dah besor. Yay. Bye Assalamualaikum.


Awak suka POST ini ? LIKE lah ♥

No comments:

Post a Comment

Hai awak yang COMEL ! Dah baca kan POST kite ? Tak salah kan kalau awak ringan ringankan jari menaip satu dua KOMEN . Boleh kan kan ? TERIMAKASIH :)