Sunday, April 21, 2013

Dear awak :'/

Hai sana hai sini . *Tarik nafas dalam dalam* Post kali ni sememangnya akan jadi satu post yang paling simple pernah aku buat . This show how i feel right now. Aku pun dah semacam malas nak buat apa pun. Hahahaha *ok gelak tak ikhlas* *mengeluh panjang* Hmm , sekarang dah pagi , tak boleh tidur dan tak boleh tidur hanya bersebabkan aku rindukan seseorang . Seseorang yang dah pergi jauhhhhhh dari hidup aku . Maybe ? Apa aku boleh buat . Duduk sini and berharap dia akan datang dekat aku macam mana dia datang pada permulaan dulu . Seriuslly , ini first time aku sayangkan seseorang sampai sebegini rupanya . Sebelum ni NEVER ! Maybe ada , tapi bila dah stop and i'll make like nothing happen and nothing change . But this time aku salah . And aku dah buat silap langkah . Baru seminggu dia tinggal aku weh ? Dah macam macam aku rasa . Lama jugak kan aku tak update minatang ni . Since this aku macam buzy sikit . Aku just nak habiskan bulan penggangguran aku ni macam apa yang seorang remaja lakukan . Jyeah , maybe lepas ni jarang update . Atau akan kerap update . Sebab akan melangkah satu lagi dunia . Basic la , sementara nak grow up . Mesti ada step by step kehidupan yang kita kena lalui . Ini semua masa depan aku jugak . Apa yang aku harapkan bila sambung belajar nanti aku dapat sambung yang jauh dari Pulau Pinang . Amin for it . Banyak sangat benda yang jadi dekat negeri ni . Soo , aku rasa masa ni lah masa untuk aku merantau macam mana aku merantau dulu . Dan aku akan pastikan yang perantauan kali ni takkan pernah silap macam perantauan dulu . I'll prove that I can achieve what I want . Langkah kali ni bukan langkah yang salah . It must be the right step . 

Soo for him ? Hmm , honest,  memang pun yang post ni untuk dia . Aku harap dia sudi baca apa yang aku taip ni . Aku nak dia tau yang dia dah macam half of my life . Aku memang boleh stand kalau dia tadak . Tapi ? Kalau boleh , aku nak simpan dia sorang ja dalam hati aku ni . Aku nak apa aku buat dia ada sebelah aku even kami dalam jarak jauh . Aku nak kalau aku sedih . Dia denga tangis aku and kalau aku happy dia denga gelak aku . And now ? aku tau dia dah benci aku . And takkan pernah patah balik . Aku faham . If aku dekat tempat dia pun . Maybe i'll do the same thing . Dia pun pernah admit in whole his life tak pernah ada orang macam aku muncul dalam hidup dia . Ini first time . Aku harap aku yang last dalam hidup dia . Atau ayat skema yang selalu orang cakap " Mungkin saya bukan yang pertama dalam hidup awak , tapi ? Saya sentiasa berusaha menjadi yang terakhir dalam hidup awak " I really hope that will become true . I hope it ! Sangat berharap . Aku tak hairan orang nak cakap aku bodoh or what . Aku yakin Allah hantar dia untuk aku . Memang aku percaya jodoh ada dekat tangan Allah . Tapi aku usahakan apa yang  aku harapkan . Alhamdullilah , Allah sayang sangat dekat aku . Dalam aku tengah sedih ni . Allah hantar ramai sangat untuk bagi aku jadi Chibi yang tak waras tu . Aku happy bila dapat spent time dengan depa . Tapi ? Bila depa dah balik ? Aku tetap sorang . Sebelum tidoq aku tetap sorang . Hmmmmm , Allah saja tau apa aku rasa sekarang . Ada rasa macam bodoh , and else . Tapi , aku tau Allah tengah aturkan something yang terbaik untuk aku . I need him . Aku pegang kata kata ni " Allah takkan bagi apa yang kita impikan tapi Allah akan bagi apa yang kita perlukan " And now , aku perlukan dia ! Awak , Muhammad Amir bin Omar . Dengar lagu ni KIMIA dengan BUKA HATIMU . Bila rindu , saya selalu dengar lagu ni . Dan bila dengar saya akan selalu bayangkan yang awak lah yang nyanyikan untuk saya macam awak buat dulu . kan ? *mengeluh panjang* Awak bukak pintu dan saya langkah masuk . Janji tak akan sia siakan peluang kali ni . Amin . Moga Allah permudahkan segalaNya . Assalamualaikum :')


Awak suka POST ini ? LIKE lah ♥

No comments:

Post a Comment

Hai awak yang COMEL ! Dah baca kan POST kite ? Tak salah kan kalau awak ringan ringankan jari menaip satu dua KOMEN . Boleh kan kan ? TERIMAKASIH :)