Thursday, July 5, 2012

Bila ini jadi First Time :O


Dengan lafaz Bismillah , seorang budak yang TEMPANG jalannyaa pergilah menuju ke dapoq sambil sambil mulut tengah bersungut " Lapaq , Lapaq " Alahaiii , cara dah macam kebuloq sangat dah . Soo , budak ni pun masak laa AYAM MASAK KICAP , tengok gambaq ataih lah cek , lagi dok tanyaa kaa ? Bermodalkan resepi ini yang diprint dan dicilok daripada ENCIK GOGGLE . Ehh, cool kan aku ? Cakap jelah JELLY , fullstop . Harinie memang hari yang agak meletihkan dan amat amat membosankan , maybe letih semalam pun tak habes lagi . Balik sekolah tadi pun nampak ada duit RM3 atas meja . Soo , dalam hati ni memang dah agak laaa yang mak aku balik lambat harinie . Bila dah balik LAMBAT tuuu , sah sah lah NO FOOD TO EAT . Nak masak ? HUH ! pikiaq banyak kali jugak laa cek ooii . Sebab sebelum ni , kalau buat masak masak pun kawan yang masak . Chibi hanya bantu dalam memotong sayur sayur dengan bahagian kewangan saja . Apa kesah kan ? Janji aku punya PERUT kenyangg . Alaaaa buruknye perangai aku kan ? Memangg lapaq sangat sangat tadi , call Mary ajak teman makan dekat luar . Dea asyik dengan ' sat sat ' dia jaa . Tunggu sat dia , pakat tak makan lah kan aku kat sini . Soo , kerana perut berbunyi , Chibi decide untuk masak jugak . Biarpun ini FIRST TIME . Gagahkan jugak lah diri ni even dalam hati rasa 50-50 jaa . Tak ayam tuu masuk dalam perut Chibi takpun dalam perut TONG SAMPAH . Nasib bukak bukak peti ais ada cukup cukup DUA KETUL ayam . Hahaha , memang rezeki akuu lah kan ? muat muat je untuk PERUT Chibi ni . Lepas dah masak masak tuu , rasa rasa . Alhamdullilah , nak kata sedap satgi ampa kata Chibi tipu , nak kata tak sedap tak pulak aku sanggup menghina masakan sendiri . Jadi sedang sedang ja laaa . Japgi mak balik kompem bangga dapat anak macam Chibi kan ? Ehem ehemm , agak agak lulus tak ujian nak jadi isteri orang nanti ? Hahahaha . Okfinee , Assalamualaikum (;


Awak suka POST ini ? LIKE lah ♥

2 comments:

ZueZie said...

mestila lulus..haha..good job dear!!..blajaq sikit2 nnti mcti pndai masak dh...^^

Ezatie Chomot said...

hahaha, InsyaAllah teacher, dalam cubaan lagi (;

Post a Comment

Hai awak yang COMEL ! Dah baca kan POST kite ? Tak salah kan kalau awak ringan ringankan jari menaip satu dua KOMEN . Boleh kan kan ? TERIMAKASIH :)