Sunday, April 29, 2012

My beloved Panjang ♥


Okayy , GUESS WHAT ? today , i lost my beloved cat , Panjang . Seriusly sedih sangat sangat sebab dea MATI pun depan MATA Chibi . Chibi tak tauu apa jadi dengan Panjang harinie , tuptup* denga Abah panggil pagi tadi . Then , dea cakap " Adik ! Panjang hang SAKIT tuu . " Bila dah denga macam tuu , Chibi pun lari keluar lah cari dea dengan panggil nama dea . Dea menyahut dengan bunyi macam tak larat tu . Chibi pegi dekat dea urut urut BADAN dea . Ingat tak teruk , Chibi masuk dalam rumah . Lepas tuu , hari nak hujan Chibi keluar pegi tengok dea . Tarik dea masuk dalam sikit sebab takut dea kena HUJAN . Lepas tu , petang keluar tengok dea duduk bawah KERETA memang dah ta larat sangat sangat . Dea try nak bangun berjalan tapi tak boleh . Chibi BELEK habes kaki dea takut ada LUKA atau PATAH . Tapi tetap takdak , macam biasa . Malam tu time nak keluar pegi beli barang dekat Jawi sana haa . Abah amek kain letak dea , lepas tuh amek lagi kain balut badan dea . Abah cakap dea SEJUK nanti . Lepas balik tu , mak suruh Chibi buatkan susu untuk Panjang . Chibi buat , then , Chibi letak dekat dea . Dea tak bergerak cuma gerak kepala sikit sikit jea . Chibi angkat kepala dea , lepastu , Chibi try suapkan dea dengan masukkan sedikit titik titik susu dalam mulut dea . Chibi online sambil pintu RUMAH tak tutup sebab dea ada depan pintu RUMAH . Sambil online , sambil tengok dea . Tuptup** denga suara dea macam MENGERANGG sakit . Chibi pegi lah urut kepala dea sambil AIRMATA yang turun macam HUJAN nih . Lepas 5 minit tengok , dea dah berhenti nafas . Ya Allah ! Sedihnya yang teramat , rupanya tadi dea tengah bergelut sebab NYAWA dea tengah ditarik . Biarlah ampa nak kata Chibi over kaa pasai kucing je pun buat terok ka hapa kaa ? Mungkin ampa tak kasih HAIWAN macam mana Chibi kasih . Tapa lah , tu janji Panjang dengan Allah . Yang penting Chibi hilang salah seorang dari KELUARGA Chibi harinie . Tunggu kite tau Panjang . iloveyoumore♥


Awak suka POST ini ? LIKE lah ♥

No comments:

Post a Comment

Hai awak yang COMEL ! Dah baca kan POST kite ? Tak salah kan kalau awak ringan ringankan jari menaip satu dua KOMEN . Boleh kan kan ? TERIMAKASIH :)