Thursday, February 2, 2012

Murninya bergelar seorang sahabat :'(


Tahu apa yang dikatakan dengan PERSAHABATAN ? Okayy , Chibi nak ampa bukak link nih , then baca entri dea sendiri . Boleh ? tittle entri tuh , The One That Got Away . Name the OWNER belogg tuh Fadzrin . Act , Chibi tak kenal pun siapa diri dea , tapi Chibi tahu yang Makna persahabatan dalam diri dea sangat lah KUAT . Dalam facebook dua tiga hari nih ada kecoh pasal Fazleen Amirah Nordin bukan ? Budak Form4 yang kemalangan dekat simpang Guar Perahu tuh . Okayy , Fadzrin owner LINK BLOG tuh besties dea . Berdasarkan apa yang Chibi baca dekat entri dea lah . Tambah menyayat hati , Chibi cuba bayangkan kalau Chibi berada ditempat Fadzrin , kawan baik meninggal sebab kemalangan dah hampir 90% badannya hancur . Ya Allah , hanya Allah yang tahu betapa sedihnya hati seorang kawan bila kawan yang dea anggap macam saudara sendiri meninggal dalam keadaan yang sangat TRAGIS macam apa yang kita dimaklumkan . Ditambah lagi menyayat hati apabila dapat melihat badan seorang kawan yang baru saja kita berborak semalam hancur diatas jalan dengan MATA KASAR kita sendiri . MasyaAllah . Act , Chibi tak kenai pun dengan Arwah dan hanya mengenali arwah secara tidak rapat dalam FACEBOOK saja . Hati Chibi sangat tersentuh bila baca ENTRI yang dipostkan oleh Fadzrin kawan arwah .   MORAL yang kita boleh ambil dari sini , kita tak tahu bila kita dijemput . Mungkin besok , harinie atau bilabila saja yang TAK PERNAH kita duga . Lagi satu , kalau boleh hargai lah sebuah PERSAHABATAN tuh . Hargai seseorang tuh selagi dea masih disisi kita untuk menghiburkan hari hari kita . Kita tak boleh jangka bila akan menjadi kali teakhir dea dengan kita . Al-Fatihah dan Takziah buat arwah dan Keluarga . Semoga rohnya dicucuri RAHMAT . AMIN :'(


Awak suka POST ini ? LIKE lah ♥

No comments:

Post a Comment

Hai awak yang COMEL ! Dah baca kan POST kite ? Tak salah kan kalau awak ringan ringankan jari menaip satu dua KOMEN . Boleh kan kan ? TERIMAKASIH :)